Eladó kastély, kúria - Felsőpetény

Hatalmas családi birtok a Cserhát mélyén.

Igazi kuriózum, nyolcszázezer nm területtel, melyek zöme varázslatos természeti közegben bújik meg. A birtok 60 %-a céges, de céggel együtt is megvehető.

Nem mindennapi ajánlat, az szent...

Az eladó családi birtok a Cserhát nyugati lejtőin, Vác szomszédságában fekszik. A Nógrád megyei terület Budapesttől egy óra távolságra, tavakkal, üdülőfalvakkal, lovaglási és vadászati lehetőségekkel gazdagon ellátott.

A birtok jelenleg családi gazdaságként működik és tulajdonosai tulajdonukban lévő minden föld, ingatlan valamint termelőeszközzel együtt kívánják értékesíteni.

A bírtok teljes területe eléri a 80 hektárt és magában foglal egy mezőgazdasági vagy ipari célú épületet(magtárt), valamint egy lakóháznak is használható térségi jellegű épületet , illetve karámmal és boxos istállóval ellátott ingatlan együttest.

A területek 30% erdő, melybe öreg tölgyes és a térségre jellemező akácos található, saját erdőtermelési joggal, kiépített utakkal, pihenőkkel, kilátókkal.

A terület 30%-a szántóföld, melyen biomassza növények és egynyári haszonnövények termesztése folyik jelenleg.

A teljes terület fennmaradó 40%-a, legelő és gyepterület, melyen kiváló szálastakarmány állítható elő, legelőként hasznosítható vagy bogyós gyümölcs termeszthető.

A terület, Budapest közelében az egyik legjobb vadászterület, az új tulajdonos, köszönhetően annak, hogy új vadászterületként került nyilvántartásba a birtokot is magába foglaló térség, alanyi jogon vadászati lehetőséget kérhet és vadászhat saját erdeiben.

A földek 60%-ának tulajdonosa, az eladók tulajdonában lévő vállalkozás, így lehetőség adódik a cég megvásárlására is. A cég eszközparkjában megtalálható a birtok kezeléséhez szükséges géppark, valamint erdőkitermelési és mezőgazdasági jogosultság is.

A cég megvásárlásakor, a földek tulajdonjoga nem változik, így ekkor nem szükséges a jelenlegi földtörvény támasztotta feltételeknek megfelelnie a vevőnek, nem kell helyben lakónak, vagy nem kell mezőgazdásznak lennie.

A teljes földterület maradék 40%-a magán tulajdonban van, így értékesítése a földtörvénynek megfelelő módon történhet.

Parasztház: ne egy lepukkant házra gondoljanak, hanem egy kifogástalan állapotúra, mely híven mutatja be nagyszüleink építési kultúráját, a mai kor műszaki színvonalával felszerelve.

2 szintes ház, a földszinten hangulatos nappali + 4 szoba, 3 fürdőszoba található, az épület előtt fedett tornác fut körbe.

Emeleten 4 fürdőszobás lakrész lett kialakítva.

Fűtés: gáz cirkó + cserépkályhák, (nem is akármilyenek!) + 1 kandalló.

6 boxos istálló, gépudvar, és karám is rendelkezésre áll.

Azt hiszem a leírásból is kitűnik, hogy nem mindennapi lehetőség előtt állunk.

Megtekintésre öltözzön melegen, és jó pár órával számoljon, nem kicsi birtokról van szó...

Az ajánlat csak irodámban érhető el.

Irányár: 150.0 MFt

A környék leírása

Varázslatos környezeteben, a Cserhát hegység NY-i részén bújik meg a birtok.

További információ

#E44693

Vincze László
(+36) 70 773-7935  

E44693
Hely:Felsőpetény
Típus:kastély, kúria
Szobák:9
Épület:450 m2
Telek:800000 m2
Állapot:felújított
Jellemzők: 
jó elrendezésű, panorámás, kocsibeálló, kandalló, csendes, világos

Miért az élvit?

  • » Már több mint 4000 fényképes ingatlan
  • » 100%-osan ellenőrzött, friss ajánlatok
  • » Több mint 3000 ingatlant kereső vevő
  • » Havi 200.000 látogató keresi fel honlapunkat elvit.hu

Kiemelt ajánlatainkAz Élvit IngatlanrólA legegyszerűbb megoldás ingatlan vásárlók és eladók számára.

Országos kínálat: Lakás | Ház | Telek | Nyaraló | Üzleti ingatlan | Ipari ingatlan | Luxus ingatlan | Budapest ingatlan | Budapest lakás | Települések