Eladó kastély, kúria - Felsőpetény – TÖRÖLT

Hatalmas családi birtok a Cserhát mélyén.

Igazi kuriózum, nyolcszázezer nm területtel, melyek zöme varázslatos természeti közegben bújik meg. A birtok 60 %-a céges, de céggel együtt is megvehető.

Nem mindennapi ajánlat, az szent...

Az eladó családi birtok a Cserhát nyugati lejtőin, Vác szomszédságában fekszik. A Nógrád megyei terület Budapesttől egy óra távolságra, tavakkal, üdülőfalvakkal, lovaglási és vadászati lehetőségekkel gazdagon ellátott.

A birtok jelenleg családi gazdaságként működik és tulajdonosai tulajdonukban lévő minden föld, ingatlan valamint termelőeszközzel együtt kívánják értékesíteni.

A bírtok teljes területe eléri a 80 hektárt és magában foglal egy mezőgazdasági vagy ipari célú épületet(magtárt), valamint egy lakóháznak is használható térségi jellegű épületet , illetve karámmal és boxos istállóval ellátott ingatlan együttest.

A területek 30% erdő, melybe öreg tölgyes és a térségre jellemező akácos található, saját erdőtermelési joggal, kiépített utakkal, pihenőkkel, kilátókkal.

A terület 30%-a szántóföld, melyen biomassza növények és egynyári haszonnövények termesztése folyik jelenleg.

A teljes terület fennmaradó 40%-a, legelő és gyepterület, melyen kiváló szálastakarmány állítható elő, legelőként hasznosítható vagy bogyós gyümölcs termeszthető.

A terület, Budapest közelében az egyik legjobb vadászterület, az új tulajdonos, köszönhetően annak, hogy új vadászterületként került nyilvántartásba a birtokot is magába foglaló térség, alanyi jogon vadászati lehetőséget kérhet és vadászhat saját erdeiben.

A földek 60%-ának tulajdonosa, az eladók tulajdonában lévő vállalkozás, így lehetőség adódik a cég megvásárlására is. A cég eszközparkjában megtalálható a birtok kezeléséhez szükséges géppark, valamint erdőkitermelési és mezőgazdasági jogosultság is.

A cég megvásárlásakor, a földek tulajdonjoga nem változik, így ekkor nem szükséges a jelenlegi földtörvény támasztotta feltételeknek megfelelnie a vevőnek, nem kell helyben lakónak, vagy nem kell mezőgazdásznak lennie.

A teljes földterület maradék 40%-a magán tulajdonban van, így értékesítése a földtörvénynek megfelelő módon történhet.

Parasztház: ne egy lepukkant házra gondoljanak, hanem egy kifogástalan állapotúra, mely híven mutatja be nagyszüleink építési kultúráját, a mai kor műszaki színvonalával felszerelve.

2 szintes ház, a földszinten hangulatos nappali + 4 szoba, 3 fürdőszoba található, az épület előtt fedett tornác fut körbe.

Emeleten 4 fürdőszobás lakrész lett kialakítva.

Fűtés: gáz cirkó + cserépkályhák, (nem is akármilyenek!) + 1 kandalló.

6 boxos istálló, gépudvar, és karám is rendelkezésre áll.

Azt hiszem a leírásból is kitűnik, hogy nem mindennapi lehetőség előtt állunk.

Megtekintésre öltözzön melegen, és jó pár órával számoljon, nem kicsi birtokról van szó...

Az ajánlat csak irodámban érhető el.

Amennyiben Ön is rendelkezik eladó ingatlannal, és szeretné, ha valóban kiemelt szakértelemmel foglalkozzanak vele, kérem hívjon! Komoly vásárlóerővel bíró külföldi ügyfélkörrel is rendelkezünk! Ne szalassza el a lehetőséget, ne érje be kevesebbel!

Irányár: 109.0 MFt

A környék leírása

Varázslatos környezeteben, a Cserhát hegység NY-i részén bújik meg a birtok.

További információ

TÖRÖLT INGATLAN
E44693
Hely:Felsőpetény
Típus:kastély, kúria
Szobák:9
Épület:450 m2
Telek:800000 m2
Állapot:felújított
Jellemzők: 
jó elrendezésű, panorámás, kocsibeálló, kandalló, csendes, világos

Miért az élvit?

  • » Már több mint 4000 fényképes ingatlan
  • » 100%-osan ellenőrzött, friss ajánlatok
  • » Több mint 3000 ingatlant kereső vevő
  • » Havi 200.000 látogató keresi fel honlapunkat elvit.hu

Kiemelt ajánlataink



Az Élvit Ingatlanról



A legegyszerűbb megoldás ingatlan vásárlók és eladók számára.

Országos kínálat: Lakás | Ház | Telek | Nyaraló | Üzleti ingatlan | Ipari ingatlan | Luxus ingatlan | Budapest ingatlan | Budapest lakás | Települések