Eladó kastély, kúria - Csabaszabadi – TÖRÖLT

Csodálatos kastély, csodálatos park!

Eladó a Csabaszabadiban található műemlékké nyílvánított Beliczey-kastély, a hozzá tartozó, különleges növényekkel tarkított, egyedülálló parkkal. Kiváló befektetési lehetőség!!!

Mesélő falak ezek, kapuk a múlt és a jelen között, családi történetek, titkok őrzői, történelmi események szemtanúi. A velünk élő történelem oszlopai.

A Beliczey-kastélyt Békés megye egykori főispánja - bajczai Beliczey József - építtette, 1870 körül. A klasszicizáló, oszlopos portikuszú épületet 1910 körül egytornyos, tagolt tömegű, eklektikus-szecessziós villává bővítették.

A klasszicista építészeti stílus értékes megyei emléke a Beliczey-kastély. A kastély egy 500 holdas, több külső majorsággal rendelkező birtok része volt, melyet az 1900-as évek elején létesítettek.

A kastélyban előbb az állami gazdaság, majd a Csabaszabadi Mgtsz irodái voltak.

Az épületben jelenleg 17 szoba és egy 64 m2-es, 6,5 méter belmagasságú szalon található, de a tetőtér beébítésével, mely már elő van készítve, ez további hat szobával bővíthető, így 46 fő kényelmes elhelyezését téve lehetővé.

1997-ben állagmegóvó beruházásra került sor, amikor az épület új födémet, tetőszerkezetet, díszbádogozást kapott, és megemelésre került a tetőtér belmagassága is, hogy az is hasznosítható legyen.

Összességében jelentős új terek jöttek létre a tetőtérben, és a toronyszinten is. Az épület ezen módosítások által 46 fő befogadására alkalmas kastélyszálló kialakítására volt előkészítve, ami végül nem valósult meg. Ennek teljes tervdokumentációja rendelkezésre áll, beleértve a belsőépítészeti, és gépészeti terveket is.

Rendelkezésre áll a rekonstrukcióhoz 120 m2 intarziás tölgyfaparketta is, ugyanaz a mintázat és minőség, ami a gödöllői kastély termeit is díszíti, de az irányár ezt nem tartalmazza.

A közművek, víz, villany csatlakozási pontja jelenleg a telekhatáron vannak, de a rátcsatlakozási engedélyeket már hivatalosan is kiadták.

A kastély mögött még megtalálható a jelenleg is üzemképes fürdőmedence.

Az egykori faállományból szép és értékes fák maradtak fenn. Az egykori parktervező a meglévő erdő faállományához kapcsolta a tájképi stílusban komponált kastélyparkot.

Különlegesség a nyugati tujának egy szomorú változata, amely a megyében egyedül csak itt található! Árnyékában mindig szívesen pihent a Beliczay-család.

Szépek az évszázados kocsányos tölgyfák, a hatalmas méretű erdeifenyő, a feltűnően szép alakú vadgesztenye fák, de van hársfa, juharfa, 100 évnél idősebb akácfa és ebben a környezetben különlegességet jelent a narancseperfa előfordulása is.

A már meglévő, illetve a tervezett szobák, az elhelyezhető személyek száma és a földrajzi elhelyezkedés alapján az épület kiválóan alkalmas lenne szállodának, üdülőközpontnak - ehhez minden lehetőség adott!
Ez a csodálatos park adhat otthon a közeljövőben a megye legelegánsabb kastélyszállodájának.

Hívjon és tekintsük meg együtt!
Vásárlását szakszerű tanácsadással segítjük. Megszervezzük az ügyvédi közreműködést, hitel ügyintézést.
Felértékeljük otthonát , segítünk az eladási ár meghatározásában! Tulajdonosoknak megszervezzük az Energetikai tanúsítvány elkészítését!

ÉlvitFehérvár Ingatlan Iroda
8000 Székesfehérvár, Királysor 63-65.

Irányár: 80.0 MFt

A környék leírása

Békéscsabától délnyugatra, 15 km-re Békéscsaba és Csanádapáca között fekvő település. Csabaszabadi a Békéscsaba környékén fekvő tanyavilágból alakult település. Közeli városok: Arad, Nagyszalonta, Szeged Koordináták: 46°34'18"N 20°56'27"E

További információ

TÖRÖLT INGATLAN
E41192
Hely:Csabaszabadi
Típus:kastély, kúria
Szobák:17
Épület:912 m2
Telek:220000 m2
Állapot:átlagos
Jellemzők: 
jó elrendezésű, parkosított kert, csendes, világos

Miért az élvit?

  • » Már több mint 4000 fényképes ingatlan
  • » 100%-osan ellenőrzött, friss ajánlatok
  • » Több mint 3000 ingatlant kereső vevő
  • » Havi 200.000 látogató keresi fel honlapunkat elvit.hu

Kiemelt ajánlataink



Az Élvit Ingatlanról



A legegyszerűbb megoldás ingatlan vásárlók és eladók számára.

Országos kínálat: Lakás | Ház | Telek | Nyaraló | Üzleti ingatlan | Ipari ingatlan | Luxus ingatlan | Budapest ingatlan | Budapest lakás | Települések