Eladó kastély, kúria - Tápióbicske – TÖRÖLT

Magával ragadó nemesi kúria hatalmas engedménnyel!

Mesélő falak ezek, kapuk a múlt és a jelen között, családi történetek, titkok őrzői, történelmi események szemtanúi. A velünk élő történelem oszlopai.

A község területe, a régészeti leletek tanúsága szerint, a bronzkortól lakott. A honfoglalás óta az Árpád-kori Bicske (Bikchely) nemzetség ősi fészke. Az első írásos adat 1250-ből ismert. A török idők alatt elnéptelenedett falut a 18. században a Bichkey, Beleznay és Bárdy családok birtokolták.

A Bicskey család kúriája az egyik legrégibb nemesi kúria a megyében, 1690 körül már állt.

1930-1933-ig francia reneszánsz stílusban átépítették, minőségi monogrammos téglából.
Érdekessége, hogy máig megtalálható mellette a hajdani cselédház.

Az ingatlan összközműves, víz jelenleg saját 54 m-re fúrt kutas artézi víz, télen-nyáron üzemelő, alaposan leszigetelt aknában házi hidroforral, de a központi vezetékes víz is be van vezetve átkapcsolhatóan (évek óta nem használatos a kút bő hozama miatt).

Fűtési lehetőségek: cirkó gázkazán, pincében található egy átkapcsolható vegyestüzelésű kazán, továbbá az ebédlőben cserépkályha is be lett építve.
Az épület 4 db téglakéménnyel rendelkezik, ebből kettő dupla (az egyik a gázkéménynek lett kialakítva).

A földszinten 2 db WC, fürdőszoba tárolós gázmelegítővel (nagyon olcsó üzem), káddal, zuhannyal, mosdókagylóval melyre külön villanyfűtés is kötött.

A többi helység: konyha, ebédlő és 5 db szoba az alaprajz szerint.
A konyha és az ebédlő bútorai eredetiek, jó állapotban de még nem lettek felújítva. Összterület 230 m2., a terasz és az erkélyeké összesen 88 m2

Az eddigi felújítások leírásai rendelkezésre állnak.

Összességében a kúria szerkezetileg felújítottnak tekinthető, elvégzendőek még a burkolási munkák a teraszon, az erkélyeken s néhány mellékhelységben burkolatcsere javasolt, továbbá szükségesek az utcafronti homlokzat felületi hibáinak kijavítása és a festés.

A gazdasági épület 6,5x26 m méretű, stabil, belül 1996-ban felújítva, kívül újrapucolásra szorul, a tető itt is ki lett javítva, beázás jelenleg nincs.

Az épület nyári konyhát, éléskamrát, lakószobát, garázst műhellyel, továbbá istállót, tyúkólat és malackarámot kifutóval tartalmaz.
Engedélyezett tervrajzok az épületterület duplájára való bővítésére szintén rendelkezésre állnak.
Egyéb építkezésre (raktárak, egyebek) is van még bőven hely.
A terület, mely eredetileg 8089 m2 volt, mára kb. 1 ha-t tesz ki, a 2009-es földhivatali terep újrarendezés miatt, melynek során az ingatlannak saját csatlakozása lett a Tápió folyóhoz.
A terület 3 részre tagozódik lépcsőzetesen. Az első a kúria körüli ősfás park és udvar, mely az utcaszinttel van egy síkban.
Itt található egy 5x10x1,5 m méretű, profi módon szigetelt, elvileg fűthető fürdőmedence minden feltöltési és leeresztési lehetőséggel ellátva, csak a csempeburkolat hiányzik.

A második szint egy fél méter mélyebben fekvő terület, gazdasági és konyhakerti célzattal.

A harmadik, szintén fél méterrel lejjebb található szint jelenleg rétként hasznosul.
A területek földje jól termő barnaföld.

Alkalmas lehet még többgenerációs lakóépületnek, irodáknak, üzleteknek, panziónak vagy egyéb vendéglátóipari célzatú hasznosításra.

Hívjon és tekintsük meg együtt!
Vásárlását szakszerű tanácsadással segítjük. Megszervezzük az ügyvédi közreműködést, hitel ügyintézést.
Felértékeljük otthonát , segítünk az eladási ár meghatározásában! Tulajdonosoknak megszervezzük az Energetikai tanúsítvány elkészítését!

ÉlvitFehérvár Ingatlan Iroda
8000 Székesfehérvár, Királysor 63-65.

Irányár: 31.9 MFt

A környék leírása

Tápióbicske főutcáján a központban, mégis csendes helyen, a helyi infrastruktúrához közeli üzletekkel, élelmiszer bolttal, rendelővel.

További információ

TÖRÖLT INGATLAN
E40665
Hely:Tápióbicske
Típus:kastély, kúria
Szobák:7
Épület:240 m2
Telek:8500 m2
Állapot:átlagos
Jellemzők: 
azonnal költözhető, jó elrendezésű, jó közlekedés, vízközeli, garázs, kocsibeálló, kandalló, világos, riasztó

Miért az élvit?

  • » Már több mint 4000 fényképes ingatlan
  • » 100%-osan ellenőrzött, friss ajánlatok
  • » Több mint 3000 ingatlant kereső vevő
  • » Havi 200.000 látogató keresi fel honlapunkat elvit.hu

Kiemelt ajánlataink



Az Élvit Ingatlanról



A legegyszerűbb megoldás ingatlan vásárlók és eladók számára.

Országos kínálat: Lakás | Ház | Telek | Nyaraló | Üzleti ingatlan | Ipari ingatlan | Luxus ingatlan | Budapest ingatlan | Budapest lakás | Települések