Eladó kastély, kúria - Badacsonytomaj-Badacsony – TÖRÖLT

Eladó XIX. századi Villa Badacsony központjában!

Fantasztikus adottságokkal rendelkezik ez az egykoron szebb napokat látott, felújítandó Villaépület. Látványa uralja Badacsony központját.

Badacsony központjában eladó – a Balaton parti strandtól 300 méterre lévő, korábban 22 szobás panzióként működő, panorámás épületegyüttes, mely egy XIX. századi villaépületből, és egy 1970-es évekbeli bővítményből, valamint 5.804 m2-es telektestből áll. A 2019-ig érvényes építési engedély és kivitelezési tervek alapján a meglévő épületek részfelújítása és átalakítása megkezdődött, a feladatok egy része elkészült, de befejezése már az új tulajdonosra vár. A komplett tervdokumentáció rendelkezésre áll.
Az épületegyüttes hotelnek, panziónak, apartman háznak, vagy magánüdülős társasháznak is kialakítható. Természetesen a meglévő építési engedélyt az Ön elképzelése alapján módosítani lehet.
A meglévő épületrészek leírása
Az ingatlan két irányból közelíthető meg. Egyrészt a hegy felőli oldalon lévő főútról, gépkocsival vagy gyalogosan. Másrészt a Balaton felől, a központi térnél lévő bejárati kapun át, ahonnan személygépkocsik számára is alkalmas szélességű, saját sétaút vezet fel a villaépülethez.
Az 1880-as évek második felében épült, patinás villaépület látványa méltósággal uralja Badacsony központját. Szobáiból csodálatos panoráma nyílik a Balatonra és a környező tájra.
A több mint 400 m2-nyi hasznos alapterületű villaépületben két lakószint található, melyben a megkezdett átalakítással az építmény fénykorának megfelelő, nagyobb méretű szobák és lakosztályok alakultak ki – az utóbbi évtizedek szűkös szobái helyett. A tágas, elegáns terekben lehetőség nyílik az épület múltszázadvégi hangulatát idéző berendezésre.
A villaépület alatt – a belső lépcsőházból, valamint külső bejárattal is megközelíthető – hangulatos, boltíves téglapince található, mely egy nagy és több kisebb helyiségből áll, így kiválóan alkalmas bármilyen turisztikai, vagy vendéglátó tevékenységre. A villaépület tágas tetőtere további lakó- vagy szolgáltatási egység kialakítására kínál lehetőséget az új tulajdonos számára.
A villa mögött egy 1970-es évek stílusának megfelelő, tagolt épületsor van, melynek felső szintjein található fürdőszobás hotelszobákból kitekintve a vendég elé tárul a Badacsony hegy, méltóságának teljes nyugalmával, a szőlőültetvényivel, a Kisfaludy házzal. A villaépülethez hasonlóan innen is páratlan kilátás nyílik a nyaralóhely központi épületeire és a festői badacsonyi tájra.
Az épületsor földszintjén található egy több száz fő ellátására is alkalmas főzőkonyha, a kiszolgáló-, raktár- és szociális helyiségeivel együtt. A konyhához közvetlenül kapcsolódik egy étterem, egy kávézó- és bárhelyiség, a szükséges vizesblokkokkal.
Itt, az épületegyüttes központi részén van a főbejárat. A villaépület és az újabb építésű rész a főbejárattól induló folyosóval kapcsolódik egymáshoz.
Nyugalom és pihenés
Az épületegyütteshez nagy telek, sok zöldterület tartozik. Az ingatlanra érkező személygépkocsik parkoltatása a telek nyugati oldalán – a kerttől az épülettel elválasztott részen – történik. A napsütötte pihenőkertben a napozási lehetőség mellett, terjedelmes méretű fák adnak hűs árnyékot.
Az ingatlan közvetlen szomszédságában kizárólag tágas elrendezésű magánnyaralók találhatók, így biztosítva a teljes nyugalmat a nyüzsgő városkában. Ugyanakkor 2-300 méteres sétautat követően a vendégek a nyaralóhely központjában szórakozhatnak, vagy a balatoni strandon fürdőzhetnek, esetleg hajóra szállva kirándulhatnak, vitorlázhatnak. Az aktív pihenőknek pedig remek kirándulási lehetőséget kínál a Badacsony hegy – akárcsak a Kisfaludy házig, vagy a Rózsakőig, kitartóbbaknak egészen fel, a Bazaltorgonákig eljutva (oxigénpalackot vigyenek…).
További hasznosítási lehetőség
Az építmény nagyobb arányú bővítésének kizárásával az estleges telekmegosztás további üzleti lehetőséget kínál az új tulajdonos számára. Mindezt a telek mérete, és a helyi építési szabályzat is lehetővé teszi. Az épületegyüttes és a kapcsolódó parkoló elhelyezkedése hosszanti, É-D irányú, együttesen a teljes telektest főút felőli oldalának egyharmadát foglalja el. Az utcafront mentén húzódó további kétharmad telekrész jelenleg pihenőkertként funkcionál. Ennek egy része lehet egy nagyobb léptékű építménybővítés helyszíne, vagy egy telekmegosztási eljárást követően a kialakuló új telektest továbbértékesíthető, ill. más tevékenységre is hasznosítható!
Most remek, akciós áron juthat hozzá ehhez az impozáns megjelenésű ingatlan-együtteshez, melyhez számtalan lehetőséget nyújtó nagyméretű terület is tartozik. Valósítsa meg elképzeléseit, nem mindennap adódik ilyen lehetőség!

Irodánk címe: Siófok-Sóstó, Álmos u. 8.
Szolgáltatásunk vevőink részére ingyenes.
Hétvégén is állunk kedves ügyfeleink rendelkezésére.

Irányár: 119.0 MFt

A környék leírása

Badacsony frekventált helyén található a Villa, melyből pompás panoráma nyílik a Balatonra, a Badacsonyra, és a környező vidékre.

További információ

TÖRÖLT INGATLAN
E35775
Hely:Badacsonytomaj-Badacsony
Típus:kastély, kúria
Szobák:30
Épület:1706 m2
Telek:5804 m2
Állapot:felújítandó
Jellemzők: 
azonnal költözhető, panorámás, vízközeli, csendes, világos

Miért az élvit?

  • » Már több mint 4000 fényképes ingatlan
  • » 100%-osan ellenőrzött, friss ajánlatok
  • » Több mint 3000 ingatlant kereső vevő
  • » Havi 200.000 látogató keresi fel honlapunkat elvit.hu

Kiemelt ajánlataink



Az Élvit Ingatlanról



A legegyszerűbb megoldás ingatlan vásárlók és eladók számára.

Országos kínálat: Lakás | Ház | Telek | Nyaraló | Üzleti ingatlan | Ipari ingatlan | Luxus ingatlan | Budapest ingatlan | Budapest lakás | Települések