Eladó családi ház - Lápafő – TÖRÖLT

"Betyáros" magánbirtok minden kényelemmel megáldva

Csendes, nagyon szép természeti környezetben, a nyugalom szigeteként, könnyen megközelíthető helyen fekszik a Birtok. 1837-ben itt fogták el Sobri Jóskát a híres bakonyi betyárt!

Lápafő Tolna megyében található, közvetlenül Somogy megye határán, három gyógyfürdő metszéspontjában. Igal 10, Tamási 25, a Dombóvári Gunaras fürdő 25 km.-re van.

A falu kicsinyke, mindössze 180 lakosa van. Szép dimbes-dombos, tolnai és somogyi területen. A környezetében több vadásztársasság is működik. A híres Gyulaji erdő is csak 15 km-re található tőle.

Lápafő arról híres, hogy 1837-ben egy fegyveres összetűzésben itt fogták el és lőtték agyon a híres Bakonyi betyárt, Sobri Jóskát.

Erre a történelmi tényre alapozva, hozták létre a betyár romantikára épülő falusi vendéglátást.

A falu amolyan egy utcás település, így a főbejárat a főutcára nyílik, míg az alsó kertből nézve, már olyan mintha a falu széle lenne. Ennek a kertnek egy másik utcára néző kijárata is van. Itt egy kis patak található, melynek a völgyében több forrás is a felszínre tör. Erre alapozva egy kis tavat ástak a kertben.

Az épületben egy kis vendéglő egy élelmiszerbolt és egy kis mini panziónak használt rész lett kialakítva. Összességében 7 szoba és 5 fürdőszoba lett kialakítva a földszinten elhelyezett nagyméretű nappalival együtt. Lásd alaprajzokat.
Az épület áll egy szuterénből, egy földszintből és tetőtér beépítésből áll. Az épület rusztikus stílusban úgy lett kialakítva, hogy bármikor a szükségleteknek megfelelően tovább bővíthető legyen.
2 fázisú villany, vezetékes víz, saját nagyméretű emésztő akna, kábel TV. telefonnal és internet szolgáltatással.

A fűtés radiátoros központi fűtéssel van megoldva, melyet fatüzelésű kazánnal lehet működtetni. A nagyméretű nappaliban kandalló található, mely télen önmagában is kifűti a háznak ezt a részét.

A tetőtéri szobák kivételével a terek járó lapozva vannak.

A kert két részből áll, egy felső és alsó kertnek nevezett részből. A felsőből egy lépcsőn lehet lejutni az alsóba. A terület nagysága 6328 nm.

A falu fölött egy szép erdős dombság húzódik mintegy 30 x 10 km-es területen. Remek lehetőséget kínálva lovas túrákhoz. Benne makadám burkolatú erdészeti utakkal.
Itt található Tolna megye legmagasabb pontja a 300 m. magas János hegy, melyen egy kilátónak is használható geodéziai torony épült. Innen pompás kilátás nyílik, észak felé a mintegy 40 km.-re lévő Balaton felé, valamint délre a Mecsek vonulatára, ahol a TV adó tornya szabad szemmel is látható.

A dombság belsejében lakott települések nincsenek, északról és délről viszont pár száz lélekszámú kis zsákfalvak találhatók. Ezek az apró falvak érdekes látnivalókat nyújtanak.

A faluban több német és holland család vásárolt ingatlant, egyesek állandóan, itt is laknak. Ez a környező falvakra is igaz.

Az épületünk, jelen funkciójában is biztos megélhetést nyújt egy több generációs, akár nagyobb lélekszámú családnak is.

Amennyiben esetleges profilváltásra kerülne sor, és igény lenne rá, úgy a Sobri Jóskáról begyűjtött anyagot rendelkezésükre bocsájtaná a tulajdonos, akár egy tanulmánnyal is segítheti az ilyen irányú elképzelések kialakítását.

Opció: igény esetén, szőlőhegy megszerzésében is tudnánk segíteni. Ezt, egy lovas turizmus keretében igen csak jól lehetne hasznosítani.

Lápafő, egy csendes környezetben, a nyugalom szigeteként, de azért könnyen megközelíthető helyen fekszik.

Budapest irányából, az autópálya Siófoki lehajtójától 60 km.-re található.

Balatonlelle, Szántód és Zamárdi 50 km.-re van. Kaposvár 35 km.-re, Pécs 60 km-re van.
Az általános ügyeket a 20 km.-re lévő Dombóváron intézik.
Remélem sikerült felkelteni a megtisztelő érdeklődésüket. Hihetetlen lehetőség rejlik ebben a tip-top Birtokban! Családi pihenőhelynek, vállalkozásnak, vagy mindkettőnek kiválóan megfelel! Ráadásul mélyen a valódi értéke alatt juthat most hozzá, azt hiszem az ára önmagáért beszél. Hívjon, nagyon érdemes!

Szolgáltatásunk vevőink részére ingyenes.
Hétvégén is állunk kedves ügyfeleink rendelkezésére.

Amennyiben Ön is rendelkezik eladó ingatlannal, és szeretné, ha valóban kiemelt szakértelemmel foglalkozzanak vele, kérem hívjon! Komoly vásárlóerővel bíró külföldi ügyfélkörrel is rendelkezünk! Ne szalassza el a lehetőséget, ne érje be kevesebbel!

Irányár: 19.0 MFt

A környék leírása

Csendes, nagyon szép, romantikus természeti környezetben fekszik ez a pici magánbirtok.

További információ

TÖRÖLT INGATLAN
E35531
Hely:Lápafő
Típus:családi ház
Szobák:9
Épület:280 m2
Telek:6328 m2
Állapot:újszerű
Jellemzők: 
jó elrendezésű, panorámás, garázs, kocsibeálló, kandalló, parkosított kert, csendes, világos

Miért az élvit?

  • » Már több mint 4000 fényképes ingatlan
  • » 100%-osan ellenőrzött, friss ajánlatok
  • » Több mint 3000 ingatlant kereső vevő
  • » Havi 200.000 látogató keresi fel honlapunkat elvit.hu

Kiemelt ajánlataink



Az Élvit Ingatlanról



A legegyszerűbb megoldás ingatlan vásárlók és eladók számára.

Országos kínálat: Lakás | Ház | Telek | Nyaraló | Üzleti ingatlan | Ipari ingatlan | Luxus ingatlan | Budapest ingatlan | Budapest lakás | Települések