Eladó kastély, kúria - Kapolcs – TÖRÖLT

Különleges parasztudvar Kapolcson!

Ön igényének megfelelően használhatja családi háznak, nyaralónak. Többféle vállalkozás beindítására! Festői környezet, különös hangulat! Erre számíthat ebben az ingatlanban!

1827-ben épült épületegyüttes a környéken egyedülállóan őrzi a kor paraszti építészetét, de egyben a régi épületek hangulatos , meghitt területet fognak közre, amely alkalmas akár családi lakásnak, nyaralónak, akár különböző vállalkozási célokra is. Akár vendégfogadásra, vagy étterem létesítésére.

Az épületek 50-60 cm terméskőből épültek, nyáron is kellemes védelmet nyújtanak a meleg ellen.
A felújítás során arra törekedtünk, hogy a legigényesebben újítsuk fel a házat, de szigorúan meghagytuk annak karakterét, eredeti tereit.

Főépület gádorral, 3 szoba, konyha , fürdőszoba, beépített tetőtérrel , borospincével kialakítva.
A tisztaszobában egy kiegyezés-korabeli cserépkályhákkal ékesítve, intarzia jellegű parkettával. A konyha szabad kéményes, eredeti nagyméretű kemencével.

A gádorról /tornác/ külön bejárattal juthatunk a tetőtérbe, amelyet 3 részre osztottak, és WC-vel kézmosóval láttak el.

Központi fűtés, telefon, internet WiFi. Mosó- és mosogatógép csatlakozás.

A volt istállóépület két részből áll. Az építészetileg roppant érdekes, középső oszlopon nyugvó 4 tégla-bolthajtással fedett térben nagyméretű kandallót helyeztek el kovácsoltvas szerelvényekkel.
Mellette külön bejárattal egy szintén bolthajtásos vendéglakás került kiépítésre, fürdőszobával és konyhasarokkal. Központi fűtés van, de a vendéglakásban egy 20.század elejéről származó cserépkályhát is elhelyeztek.

Garázs és műhely lett a harmadik eredeti épületből.
Kerti épület , vagy műterem! A hátsó kertben egy védetten déli fekvésű önálló lakást hoztak létre, fürdőszobával, és központi fűtéssel. Az épület megközelíthető a hátsó kapun keresztül, a főépület udvarán történő átjárás nélkül is!

Irányár: 65.0 MFt

A környék leírása

Nyitott kerti kiülő, szaletli. A kerti épület mellett került elhelyezésre. Az eső és a túlzott nap elől lehet alámenekülni, hogy kellemes beszélgetések, borozgatások, vagy étkezések színtere legyen akár nagyobb társaságok számára is. Kerítés és kapuk. A főbejárati deszka kerítés tölgy oszlopai tulipános díszítésüek. Az udvart tulipános díszítésű deszkakapu választja el a kerttől. Kút a kert végében , a patak partján , amely lehetőséget nyújt a locsolásra. Fürdőmedence 6x3x1 m kerti, vízforgatóval. Magasított epres kert. Bőven termő eper ültetvény, málnás, tüskétlen szeder, ribizli, 2 alma, 1 szilva, 1 meggy, 1 mogyoró fa. A kert burjánzó növényzettel árnyékot ad, és szemet gyönyörködtet. Kapolcs könnyen megközelíthető, a Veszprém-Tapolca úton fekszik, direkt autóbusz-közlekedéssel Budapestre. Kapolcs környéke környezetvédelmi terület!

További információ

TÖRÖLT INGATLAN
E33286
Hely:Kapolcs
Típus:kastély, kúria
Szobák:10
Épület:300 m2
Telek:1400 m2
Állapot:felújított
Jellemzők: 
azonnal költözhető, jó elrendezésű, jó közlekedés, kandalló, parkosított kert, világos

Miért az élvit?

  • » Már több mint 4000 fényképes ingatlan
  • » 100%-osan ellenőrzött, friss ajánlatok
  • » Több mint 3000 ingatlant kereső vevő
  • » Havi 200.000 látogató keresi fel honlapunkat elvit.hu

Kiemelt ajánlataink



Az Élvit Ingatlanról



A legegyszerűbb megoldás ingatlan vásárlók és eladók számára.

Országos kínálat: Lakás | Ház | Telek | Nyaraló | Üzleti ingatlan | Ipari ingatlan | Luxus ingatlan | Budapest ingatlan | Budapest lakás | Települések